Bas Keijzer Relatie beheerder
- Film The Devil's Advocate
- Vakantieland Nieuw Zeeland
- Artiest Youp van 't Hek
Ik werk als relatiebeheerder voor de GGZ en ambulancezorg. Mijn werk is eigenlijk om goede afspraken met zorgaanbieders te maken, zodat onze verzekerde de zorg kunnen gebruiken die zij nodig hebben en wij niet te veel betalen. Om tot goede afspraken te komen stellen wij zelf het contracteringsbeleid op. Ook maken wij inschattingen van de zorgkosten, zodat dat kan worden meegenomen in het berekenen van de premie en de jaarverslaglegging van DSW.
Werken bij DSW
Iedereen doet zijn best om samen de zorg vooruit te helpen. We hebben korte lijnen waarmee we snel kunnen schakelen. Ook heb je veel vrijheid in hoe je het werk kan uitvoeren. Dit maakt dat je echt je steentje kan bijdragen en niet een stompzinnig beleid moet uitvoeren. Ik ben er trots op dat wij het vertrouwen krijgen om zelf veel van het werk vorm te kunnen geven. Dit komt de sfeer ook zeker ten goede.
Het lukt DSW goed om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Dit in combinatie met korte lijnen, maar dat DSW uiterst snel kan schakelen als dit nodig is. De medewerkers zijn eigenlijk de kracht van het bedrijf.
Daarnaast is er veel ruimte om te leren. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ons werk altijd mensenwerk is en blijft. Wij kunnen nog zo veel in systemen en procedures willen vastleggen, maar het blijft erop neerkomen dat uiteindelijk mensen samen de zorg vorm moeten geven. Verder heb ik veel ervaring opgedaan over hoe je naar zorgorganisaties kunt kijken en hoe je kunt beoordelen of een organisatie goed functioneert. Met deze kennis kan je de best mogelijke afspraak maken.
Mensen buiten DSW denken wel eens dat wij overal tegen zijn, maar dat is niet waar. Doordat de medewerkers van DSW niet zomaar andere napraten heeft DSW vaak andere opvattingen.
Kernwaardes van DSW
Uiteraard zijn alle kernwaardes belangrijk, maar ik zie in ‘eigenzinnig’ de mogelijkheid om ook de andere kernwaardes vorm te geven. Als wij niet eigenzinnig zouden zijn, zouden wij klakkeloos achter branchestandpunten, hoofdlijnenakkoorden, nadere regels van de NZa, etc. aanlopen. Doordat wij gedwongen worden zelf na te denken, komen wij vaak met andere ideeën, waardoor wij ‘menselijker’, ‘eerlijker’ en ‘realistischer’ kunnen zijn. Ook bepaalt onze eigenzinnigheid dat wij veel meer in gezamenlijkheid met de zorgaanbieders kunnen optrekken, waardoor we het gezamenlijk belang (de patiëntenzorg) beter kunnen bedienen.